AC nie obejmuje raczej samozapłonu (który jest przyczyną wewętrzną a nie zewnętrzną). Jak Skoda nie uzna reklamacji w ramach gwarancji to właściciel jest w czarnej dziurze.
Enriquez, Czyli, że co ? Jak spali się auto samoistnie, od zwarcia itp. to AC idzie w diabły, a jak zrobię grilla w garażu i z paczką węgla pójdzie też auto, to z AC mam kasę ?
Stąd wniosek, jak spali się auto samoistnie, to nic nie mówię, tylko palę grilla i rżnę głupa
lukaszc2, ale Ty masz 1,8, więc ona musi wręcz dostać czasami w palnik. Inaczej się udusi
Amix, przecież nie jest powiedziane, że będziesz następny
Ja mam 1,2
[ Dodano: Nie 08 Cze, 14 17:47 ]
Zamieszczone przez Enriquez
AC nie obejmuje raczej samozapłonu (który jest przyczyną wewętrzną a nie zewnętrzną). Jak Skoda nie uzna reklamacji w ramach gwarancji to właściciel jest w czarnej dziurze.
Zmusiłeś mnie do przeczytania OWU AC i ubezpieczenie obejmuje pożar nie ma żadnego zróżnicowania czy wewnętrzny czy zewnętrzny.
[ Dodano: Nie 08 Cze, 14 17:49 ]
Zamieszczone przez Gosi@czek
przynajmniej ja w sowim 1.4 nie mam ubrania na aku
drogą dedukcji zapaliła się 1.2
Chyba, że ubranko przydało się komuś w ASO jak przyjechał samochód do przeglądu przed sprzedażą. :roll:
Wyniki podane w ikonce poniżej mogą zawierać również zużycie paliwa przez system niezależnego ogrzewania tzw "Webasto" (bierze paliwo z baku samochodu)
przynajmniej ja w sowim 1.4 nie mam ubrania na aku
drogą dedukcji zapaliła się 1.2
Specjalnie dla Was sprawdziłem zdjęcia spod maski nowej 1.4 z salonu we WRO i NIE MA ubranka na aku.
Zdjęcia robiłem czekając w ASO na wymianę oleju w szkodniku jakieś 2-3 tyg temu
Wrzucę swoje dwa grosze
Począwszy od produkcji MY2014 zniknęło parę elementów w samochodzie, między innymi ubranko na akumulator, oznaczenie wersji silnikowej na klapie, czy nazwa jednostki multimedialnej... Nie ma więc co rozróżniać wersji silnikowej po obecności lub nie ubranka na aku. Jeżeli na zdjęciu jest ubranko, to na pewno nie jest to 1.4 TSI MY2014, tylko jak już MY2013 .
Pzdr
Wrzucę swoje dwa grosze
Począwszy od produkcji MY2014 zniknęło parę elementów w samochodzie, między innymi ubranko na akumulator, oznaczenie wersji silnikowej na klapie, czy nazwa jednostki multimedialnej... Nie ma więc co rozróżniać wersji silnikowej po obecności lub nie ubranka na aku. Jeżeli na zdjęciu jest ubranko, to na pewno nie jest to 1.4 TSI MY2014, tylko jak już MY2013 .
To jest więc szkodnik MY2013, potwierdza to obecność Systemu ochrony pieszych, który zniknął z wyposażenia w roku modelowym MY2014, więcej >>> TUTAJ <<<
Mam MY2014 i mam ubranko na akumulatorze w 1.4.
Proponuję nie rozróżniać po tym wersji silnikowej, bo ubranko na akumulatorze, to element wyposażenia i może być zależny od wyposażenia, a nie MY. Ja mam pakiet GreenTec, czyt. SS, więc może to być element decydujący o tym.
Skoda O3 5E 2014 1.4TSI DSG Combi od 2014.04 Audi A3 8L 2001 1.9TDI MG5 5D od 2007.04 do 2014.07
Mam MY2014 i mam ubranko na akumulatorze w 1.4.
Proponuję nie rozróżniać po tym wersji silnikowej, bo ubranko na akumulatorze, to element wyposażenia i może być zależny od wyposażenia, a nie MY. Ja mam pakiet GreenTec, czyt. SS, więc może to być element decydujący o tym.
To pewne Pakiet GreenTec to między innymi inny akumulator (tak mi się wydaję), więc może i "ubranko" jest w pakiecie. Jednogłośnie zapominamy o akumulatorze i w naszym śledztwie szukamy innych dowodów :szeroki_usmiech
Pzdr
W ubiegłym roku jeden spłonął - z winy użytkownika, który kombinował z podłączeniem drukarki laserowej do instalacji samochodowej 1
Macgyver A.D. 2013? :lol:
A co do zdjęcia - żywych płomieni przynajmniej po prawej stronie nie było, bo "ubranko" szybko by zmieniło swój kształt. Widać osmalone kółko od bagnetu, może właśnie bagnet nie był do końca wciśnięty i olej lał się na rozgrzany silnik - dym gotowy...To tylko takie moje spostrzeżenia.
Enriquez, Czyli, że co ? Jak spali się auto samoistnie, od zwarcia itp. to AC idzie w diabły, a jak zrobię grilla w garażu i z paczką węgla pójdzie też auto, to z AC mam kasę ?
Stąd wniosek, jak spali się auto samoistnie, to nic nie mówię, tylko palę grilla i rżnę głupa
wtedy to się nazywa rażące zaniedbanie użytkownika i też z kasy nici ;-)
Komentarz